SAMSUNG CHROMEBOOK PRO REVIEW

Samsungs raske og allsidige Chromebook Pro er fremtiden for Chrome OS.

Vi har lenge vært en fan av Chromebooks av flere grunner. De er enkle å bruke, minimalistisk, lett, og best av alt, billig. Tilbring mindre enn $ 500 på en Windows-bærbar PC, og du er nødt til å bli skuffet. Tilbring $ 500 på en Chromebook, og du har valgt deg de beste Chrome OS-enhetene på markedet.

Samsungs Chromebook Pro og Plus for 2017 er den neste utviklingen i dette arbeidet. Teamet på Samsung har koblet sammen med Googles ingeniører for å produsere Chromebooks spesielt utviklet for å kjøre apper fra Google Play Butikk, med bevegelseskontroll og en multi-touch-kompatibel skjerm.

Det betyr ikke at det også er en fullstendig Chromebook. Samsung Chromebook Pro har en Intel Core M-prosessor, 2.560 x 1.600 panel og flere Thunderbolt 3-porter. På $ 549 er Chromebook Pro en av de dyreste Chrome OS-alternativene på markedet. Er det verdt prisen på opptak, eller fortsatt halvbakt?

Den beste vinner

Så langt som Chromebooks går, er Samsungs tilbud i high-end. Kombinasjonen av magnesiumlegering føles solid til berøring. Det er viktig å merke seg at det er to modeller av Samsung Chromebook, Pro og Plus, men de eneste forskjellene mellom de to er CPU og farge.

Skjermkvalitet er den beste grunnen til å vurdere Samsung Chromebook Pro.
Vår gjennomgangsmodell var Pro, som har en Intel Core M-prosessor. Vårt var sølv, men det vil faktisk være fargen for Plus, med heksakjernen ARM-prosessoren. Den endelige versjonen av Pro vil være en mørkere nyanse. I alle fall er Pro en enkel, men elegant maskin. Det er ikke iøynefallende, men også uoffensivt.

Hengslet er solid, og finn balansen 360-gradige hengslene mister ofte. Hvis du prøver å vippe skjermen, er det enkelt å gjøre det, og det vil holde panelet på plass der du trenger det. Det gjør at det fungerer fantastisk i både telt og tilbakestilt modus.

Fold det hele veien rundt, og det er egentlig en Android-nettbrett, selv om det ikke er så enkelt. Strøm- og volumknappene faller på tastaturet, slik at de ligger bak tavledelen når de vendes helt rundt. Det er ikke lettest å bruke som en dedikert nettbrett, men det er langt fra det vanskeligste. Enhetens små størrelse og lette vekt gjør det enkelt å håndtere. Vi elsker også skjermen – mer på det i et øyeblikk.

Et par THUNDERBOLT PORTER, og ikke mye annet

Samsung Chromebook Plus har begrenset kablet tilkobling, som ikke kommer like mye av en overraskelse med tanke på størrelsen eller den tiltenkte brukssaken. Det er en Thunderbolt 3-port på hver side av systemet, med hodetelefoner og et MicroSD-spor tucked away på venstre side, pluss en 3,5 mm hodetelefonkontakt.Selv om det kan virke begrenset for mange brukere, blir en eller to Type-C-porter raskt blitt standard for kompakte, lette systemer. For de fleste situasjonene finner du deg med en Chromebook, kablede videoutganger er en luksus, eller helt unødvendig. Likevel, hvis du ofte må presentere fra en projektor eller strømme til en TV uten en Chromecast, trenger du en adapter.

Samsung Chromebook Pro

Av de to viktigste tastaturkvaliteten, størrelsen og nøkkelfølelsen, negler Samsung bare sistnevnte. Hver nøkkel på Chromebook Plus er lydhør, solid og klikk tilfredsstillende, og gir dyp reise som vanligvis ikke finnes på slike små systemer.

 

Men tastaturoppsettet føles trangt, og vil føle seg dobbelt så for folk som gjør flyttingen fra større Windows- og Mac-bærbare datamaskiner. Viktige taster som backspace og tabulator er for smale, noe som ikke er et uvanlig problem på mindre Chromebooks. Det er heller ingen bakgrunnsbelysning, noe som virker som et merkbart fravær for prispunktet.

Banebanen er på en eller annen måte enda mer skuffende. Det er lite, spesielt i forhold til de sprawling glasspennene vi har sett på systemer som XPS 13 og Apples MacBook-linje. Som sådan kan noen av Chrome OS-bevegelsene føles litt trangt. Takket være berøringsskjermen kan du bare dra rundt skjermen hvis den blir frustrerende, men brukere som sitter ved et skrivebord vil ønske å se etter en ekstern mus.

Samsung er den eneste produsenten som tilbyr en digitaliseringspenn med sin Chromebook. Den glir bort i bakre høyre hjørne på bunnen av den bærbare datamaskinen, og dukker ut med en klikkknapp på den utsatte enden. Hvis du fjerner det, utløses en popup-meny som lar brukeren velge funksjonalitet. Bortsett fra standard berørings- og håndskriftmodus, er det også en laserpekermodus, forstørrelsesglass og en valgmodus for å ta bilder av skjermbilder.

Det kan ikke være nyttig i alle situasjoner, spesielt i Chrome-nettprogrammer, men det kan hjelpe med nøyaktige berører i Android-apper. Den har også håndskriftgjenkjenning gjennom Google Keep, som lar deg raskt skrive ned notater og til og med søke etter dem, assistert av Googles dype læring. Det er ikke den mest velfungerte funksjonen for øyeblikket, men hyppige notattakere kan finne seg selv når de kommer til stylusen med jevne mellomrom.

Fantastisk display!

For denne avanserte Chromebook, nådde Samsung en 2,400 x 1600-skjerm, som har en behagelig høy 235 PPI. Asus Chromebook Flip C302CA pakker bare på en 1080p skjerm, mens HP Chromebook 13 støter oppløsningen opp til 3 200 x 1800.

Samsung har en fordel med sitt uvanlige 3: 2-forhold, som vi har sett blitt mer vanlig på touchscreen-enheter. Forholdet gjør skjermen langt nærmere en firkant enn de fleste, da den igjen gjør systemet mer tablettaktig, og gir Android-apper rikelig med plass til å kjøre i både liggende eller portrett modus. Det er en viktig detalj at selv de fleste Android-tabletter ikke blir riktig.

Tastaturoppsettet føles trangt.
Når vi diskuterer skjermkvalitet, kommer vi ofte til vår Spyder5Elite, et kalibreringsverktøy som kjører et utvalg av tester mens du måler den effektive utgangen på skjermen. Vi har ikke den luksusen på vår Chromebook fordi Chrome OS ikke er kompatibel med testprogramvaren, så vi må stole på subjektive visninger.

Vi kom bort imponert over ikke bare kontrast og farge nøyaktighet, men med generell skjerm kvalitet. Farger hadde en full, levende kvalitet til dem, mens du unngår de neonfarvede blues og greener som ofte kommer med det. Svarte nivåer var tilfredsstillende dyp, noe som gir lyse flekker en sjanse til å virkelig skinne.

Det er gode nyheter for Samsung, spesielt i en kategori hvor skjermer ikke nødvendigvis blir tatt så alvorlig som de er i andre bærbare datamaskiner. Her kan Samsungs panel skinne enda lysere enn det ellers ville. Den nærmeste konkurrenten, Asus Chromebook Flip C302CA, har ikke så høyoppløselig et panel, og vi var ikke så begeistret av lysstyrken eller det hvite punktet. Skjermen er den beste grunnen til å vurdere Samsung Chromebook Pro.

Skru den av

Samsung Chromebook Pro lider av et problem som mange mindre systemer deler – lydkvalitet. Med et par nedadvendte høyttalere var det umiddelbart klart at Chromebook ikke skulle tilby noe annet enn grunnleggende lydgjengivelse.

Samsung Chromebook Pro gjennomgang
Bill Roberson / Digital Trends
På den annen side fant vi at høyttalerne var mer enn høyt nok til å fylle et lite rom med lyd. Ikke at du vil at de skal løpe i det volumet, hvor de sprakk og sputtered hørbart. I stedet, ved halvmast, var volumet behagelig nok til å vise frem en Youtube-video til en liten gruppe uten at det hørtes ut som høyttalerne var fylt i en blikkboks.

Vanligvis rask nok, men med begrensninger

Vår gjennomgangsenhet, Samsung Chromebook Pro, ble drevet av en Intel Core m3-6Y30, en dual-core-chip med 900MHz baseklokke, 2,2GHz Turbo Boost og Hyper-Threading. Det er et godt utstyrt, hvis det er lite strøm, alternativ for en Chromebook med høyere ytelse. Det er samme chip som finnes i Asus C302CA, og bare sjenert av Core m5 funnet i HP Chromebook 13.

Den andre versjonen av dette systemet, Samsung Chromebook Plus, drives av en ARM-basert, heksakjerne OP1 CPU. Det er en fremtidsrettet bevegelse som også sparer deg $ 100 av klistremerkeprisen, men uten å bruke tid med maskinen, er det vanskelig å si hvordan ytelsen vil sammenligne.

 

Testprosessen vår i Chromebook har ikke mange faktiske ytelsesstandarder for å lene deg tilbake på grunn av kompatibilitetsproblemer med de fleste benchmarks. Når det er sagt, fant vi at ytelsen var mer enn tilstrekkelig for de fleste brukere, og i de fleste daglig brukstilfeller. Systemet stod noen ganger eller hengte i noen få øyeblikk, men bare hvis det var mange faner åpne. Faktisk så vi ofte tannhjulene litt når vi skifter frem og tilbake mellom Google Play-apper og Chrome-basert programvare.

Android-apper er en av de sterkeste ytelsespoengene på Chromebook Pro. Core m3-brikken er raskere enn i utgangspunktet alt du vil finne i en standard Android-nettbrett, slik at selv de mest krevende Google Play-appene kjører jevnt i den høyeste innstillingen og oppløsningen. Vi fant det var litt av en innbruddstid for spill som Asfalt 8 og Fallout Shelter. Vi så at ytelsen ofte startet ut steinete og glattet ut over tid. Etter å ha spilt et helt spill, løp Hearthstone så vel som det gjør på en Android-nettbrett eller bærbar PC.

Tid for spill!

Ofte peker programvareseksjonen i våre bærbare vurderinger til hvilken som helst kombinert programvare, eller mangel på det. I Samsungs tilfelle er det et stort stykke av puslespillet. Chromebook Pro og Plus er de første systemene designet med Chrome OS og Google Play i tankene, med akselerometer og gyroskoper for vippe og styre i spill, og en digitaliserings penn for pen notater.

Det er en løsning som føles litt rushed, selv om den fortsatt er i sine beta-stadier. Android-appene virker som forventet, og det faktum at Android allerede støtter musemulering til en grunnleggende grad, hjelper til med å jevne overgangen. Når det er sagt, er tavlemodus klart det ideelle oppsettet for Google Play-apper, og det kan forårsake uvanlige frustrasjoner ved å prøve å bruke noen av dem i bærbar modus.

Samsung Chromebook Pro gjennomgang
Samsung Chromebook Pro gjennomgang

For eksempel brukes tilbakeknappen vanligvis på Android-telefoner og -tabletter, men du må nå opp til bakpilen øverst til venstre på tastaturet eller på skjermen for å bruke den. På samme måte bruker meldingsprogrammer ikke ofte «enter» -tasten på et Android-tastatur, så du må nå ut på skjermen og trykke på send.

Til slutt, hvis noe allerede fungerer bra i nettleseren på Chrome OS, har du det bedre å holde fast i det, i stedet for å bytte til Android-versjonen. For oss, som betydde at Google Play, var apper ofte henvist til nisje-status – spill som Fallout Shelter eller Hearthstone, og Netflix-appen lar deg laste ned noen TV-programmer og filmer, en funksjon som bærbare datamaskiner ikke kan kreve.

Allsidig og portabel

Samsungs Chromebook Pro passer bare rett ved siden av de tynneste systemene vi har testet. Den kompakte størrelsen bør ikke være et problem for alle, selv de med små arbeidsposer. Det handler også om en tredjedel av en pund lettere enn Asus, selv om det heller ikke er lett nok til bruk på lang sikt.

Når det gjelder batterilevetiden, imponerer Samsung ikke så mye som vi hadde håpet å gå inn. Batteriet på 39 watt er ikke stort ifølge moderne standarder, men det virker stort for en liten, effektiv Chrome OS-laptop.

Det er ikke lettest å bruke som en tablett, men også langt fra det vanskeligste.
Likevel så vi en beskjeden fem timer og 14 minutter i Peacekeeper-nettleserens benchmark loop – lett den mest krevende batterietesten i vårt arsenal. Asus ble levende en time lenger. Enkelte Chromebooks vi har testet, som Acer Chromebook 15, Lenovo IdeaPad 100S og Acer Chromebook R11, har gått seks og en halv til syv timer.

Samsung Chromebook Pro varet til en respektabel, men ikke enestående ni timer og 37 minutter i vår videoprogramtest, som slår en 1080p videofil. Det er bedre enn Asus Chromebook C302CA, som varede åtte timer og fem minutter. Men de beste Windows-bærbare PC-er kan vare lenger, og mange slår 10 timers utholdenhet eller mer.

Vi hadde håp om at Chromebook Pro kan vare lenger, gitt sin førsteklasses posisjon – men for å være rettferdig, beseirer den andre Chromebook-enheter, og representerer den øvre enden av utholdenhet i Chrome OS-systemer.

GARANTI

Som nesten hver bærbar PC under solen, leveres Samsung Chromebook Pro med 12 måneders garanti. Det er standard, selv for den billige Chromebook-kategorien.

Vår anbefaling

Samsungs Chromebook Pro er et premium, ambisiøst system, med mye for det når det gjelder design og funksjonssett. Det er noe plagsomt knyttet til Google Plays nylig introduksjon til Chrome OS, men problemene er små og potensielt løsbare i programvare. Den bærer en premiumpris for kategorien, men kommer fortsatt godt, selv om de mest budsjettvennlige Windows-maskinene.

Er det et bedre alternativ?

Det finnes flere andre Chromebooks på høypris prispunktet for kategorien. Det mest umiddelbart sammenlignbare systemet er Asus ‘Chromebook Flip C302CA. Den pakker en lignende formfaktor og high-end design, men vi likte ikke skjermen eller tastaturet så mye.

HPs Chromebook 13 skyter litt mer rett ned i midten, med et 3,200 x 1,800 panel, bakgrunnsbelyst tastatur og kjerne m5 CPU. Det mangler 360 graders hengsel, men kan være en mer passende passform hvis du ikke ser deg selv spille mange spill eller allerede har en Android-nettbrett.

DT ACCESSORY PACK
Dell Dock WD15
$ 131
HP Pavilion 22cwa 21,5-tommers IPS LED bakgrunnsbelyst skjerm
$ 100
Das Keyboard 4 Professional mekanisk tastatur
$ 170
Logitech MX Master trådløs mus
$ 70
Du kan også bruke langt mindre på en Chromebook, men du må kompromittere med lavere CPU-alternativer, mindre RAM, og sannsynligvis et 1,336 x 768-panel. Du vil spare et par hundre dollar, men den daglige opplevelsen vil bli kritisk såret i forhold til Samsung. Og du kan glemme fancy funksjoner som stylusstøtte, et akselerometer eller muligens selv Google Play-støtte. Ikke alle Chromebooks vil motta oppdateringen for å aktivere den.

Hvor lenge vil det vare?

Samsungs Chromebook Pro representerer neste store skritt for Chromebooks. Den er allerede bygget med noen av de nyeste maskinvarene som er tilgjengelige, og et rikt funksjonssett som du kan forvente å definere kategorien i årene som kommer. Ved lansering er Samsung Chromebook Pro og Plus bedre utstyrt enn noen annen Chromebook på markedet for å godta nye funksjoner og programvare.

Skal du kjøpe den?

Ja. Samsungs nye Chromebooks representerer blødningskanten av utviklingen for Chrome OS, og vil trolig støtte funksjoner som vi ikke vil se på andre systemer i en stund. Det negler også noen av de grunnleggende elementene i en avansert Chrome OS-enhet, inkludert en høyoppløselig skjerm.

Chromebook Pro har noen tøffe kanter, og mer tradisjonelle eller rimeligere Chromebooks kan være bedre valg for brukere som bare vil ha en veldig enkel, intuitiv laptop. De som bryr seg om Chrome OS, vil likevel glede seg over Chromebook Pros avanserte funksjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *